Printable

Barn och hund: Skrivbild med linjer för berättelse

linjerat skrivpapper med barn och hund bild

Skriv om ett barn och en hund. På denna skrivbild kan du hitta på en rörande berättelse. Ladda ner den gratis!

Hunden, en bästa vän och stor tröst? Ett lugn i tillvaron? En hund kan betyda mycket och med den fina bilden som avstamp kan du berätta om något som rör bandet mellan barnet och hens fyrbenta kompis.

Skrivbilden är ett linjerat papper med ett motiv upptill. Motivet föreställer just ett barn och en hund. Det vilar något sorgset över det, i hur barnets huvud är böjt. Men det måste ju inte ligga en sorglig händelse bakom. Bilden är fri för tolkning!

Ibland delar Hänförd med sig av nya skrivbilder och skrivövningar. Dessa hittar du bland annat i vår printablessamling. I samlingen finns likaså målarbilder. Samtliga bilder är gratis att ladda ner.

För ett liknande koncept kan du även se vår skrivbild med en röd och vit katt som tema.

Saker du kan skriva om ett barn och en hund

En blick på skrivbildens motiv väcker säkert många associationer. Låt en känsla eller tanke leda vägen framåt i berättandet. För ytterligare skrivinspiration kan du ta en titt på följande exempel på vad du kan skriva om i förhållande till motivet:

  • Tänk dig att hunden kan prata. Vad säger den till barnet? Skriv en dialog.
  • Fundera på hur du tror att barnet på bilden mår. Varför mår barnet så och vad händer när hen får syn på hunden? Beskriv känslorna och hur de eventuellt ändras.
  • Filosofera kring det här med att ha en hund som bästa vän. Kan en hund ge något som ingen människa kan? Lista det bästa med att ha en hundkompis.

Ladda ner en gratis skrivbild för berättelser

barn och hund skrivbild med linjer för berättelse

Flera uppslag rikare är det nu dags att ladda ner det linjerade skrivmotivet. Hur gör du? Klicka på ”Ladda ner skrivbilden gratis”-knappen här nedanför. Då kommer du till en utskriftsvänlig pdf-version av bilden. Sedan kan du spara filen på ett sätt som passar.