Inspiration

Collage med höstskogsmotiv – ett kreativt experiment

Undrar du hur ett collage med ett höstskogsmotiv av rivna pappersbitar skulle kunna se ut? Du är inte ensam! Jag har varit nyfiken och därför testat några idéer med hjälp av generativ bild-AI. Här i inlägget delar jag med mig av flera av collageidéerna, inspirerad av de kanelbullecollage jag tog fram i går.  

rivet papper collage med höstträd
Bild: Sandra Jönsson med hjälp av AI via Hänförd

Hösten är en fantastisk tid för pyssel. Inte bara det att det gråare och kallare vädret bjuder in till mysigt hemmapyssel, naturen levererar vackra pysselmaterial. Hur härligt är det inte att bege sig ut på en promenad för att samla allt från löv till pinnar att pyssla med? Du kan bland annat kreera igelkottar eller glasburkar med höstlöv.

Skapa collage med höstkogsinspirerade motiv

höstcollage av stora rivna pappersbitar
Bild: Sandra Jönsson med hjälp av AI via Hänförd

Skapande kring hösten får gärna vara färggrant, precis som årstidens inledande veckor. Inte bara rött, gult och brunt – inslag av rosa, lila och grönt passar också. När du skapar collage som föreställer höstskogar kan du utgå från en livlig palett.

kollage rivet papper höst skog
Bild: Sandra Jönsson med hjälp av AI via Hänförd

Bestäm dig för vilka färger och nyanser du vill använda. Samla sedan på dig papper du kan riva till bitar inför collaget. Du kan använda tidnings- och tidskriftspapper, scrapbookingpapper och liknande. Men allra roligast är kanske att återbruka eget papper.

höst kollage rivet papper skog
Bild: Sandra Jönsson med hjälp av AI via Hänförd

Många som skapar collage målar, ritar och trycker egna motiv och mönster som de kan skapa vidare kring. Det är ett inspirerande sätt att skapa unika motiv rakt igenom, men ingen absolut nödvändighet för att kreera vackra konstverk av pappersbitar.

höstskog collage av klippta pappersbitar i starka färger
Bild: Sandra Jönsson med hjälp av AI via Hänförd

Du måste förstås inte riva papper inför collaget. Det går alldeles utmärkt att klippa till bitarna.

Få ännu fler tips på höstcollage och höstpyssel

Här har du alltså fått flera exempel på färggranna collage med höstskogsinspirerade motiv. För ännu fler collageidéer kan du utforska Hänförds övriga tips via länken. Höstpyssel har jag också skrivit en del artiklar om.