LevaSkapa

Så kan du använda löv när du skapar en hösttavla

Vad kan väl passa bättre än att använda riktiga löv när du ska göra en hösttavla som föreställer ett höstträd?

höstpyssel skapa en tavla med höstlöv
Bild: FotoDuets via iStockphoto.com

Löven sprakar och fyller naturen med färg. Nästa gång du tillbringar tid utomhus och hittar fina höstlöv kan du plocka med dig ett gäng av dem hem och skapa en höstlig tavla tillsammans med småttingarna i livet. Just detta höstpyssel passar bra att göra ihop med minstingarna – men även de större barnen kan ha glädje av skaparstunden. Naturens färger inspirerar till vackra konstverk!

Instruktioner för att skapa en hösttavla av löv

Hur skapar du en hösttavla som föreställer ett träd och som har riktiga löv?

  1. Plocka färgsprakande löv i höstnaturen. För att få höstlöven att hålla länge kommer du antagligen behöva pressa dem först. Du kan dock hoppa över detta och pyssla med dem direkt, med risk att tavlan förstörs längre fram.
  2. Rita och/eller måla ett naket träd, det vill säga ett träd med bara stam och grenar, på ett valfritt papper. Du kan använda kritor, pennor och/eller flytande färger när du kreerar ditt träd.
  3. Limma höstlöven på det ritade eller målade trädet.
  4. Låt torka och sätt sedan upp tavlan på väggen, alternativt limma den på ett tjockare papper och ställ den i bokhyllan.
lövtavla med träd barnpyssel höst
Bild: FotoDuets via iStockphoto.com

Det här var alltså ett pysseltips för hur du kan skapa en hösttavla. Eftersom detta höstpyssel är ganska enkelt passar det även de yngre barnen. Ha en mysig pysselstund som börjar utomhus!