LevaSkapa

Så enkelt höstpysslar du en pappersbjörk med riktiga löv

Här har du ett tips för ett höstpyssel som kombinerar pappers- och lövpyssel. Skapa en pappersbjörk som har riktiga björklöv!

höstpyssel björk i papper med löv
Bild: Elena Abrosimova via iStockphoto.com

Med tanke på färgrikedomen i höstnaturen passar det bra att samla pysselmaterial från exempelvis skogen eller parken. De färgglada höstlöven gör sig särskilt fint som material i skapande. Du kan bland annat skapa höstträd såsom björkar med hjälp av löv du plockat med dig hem.

Instruktioner för att höstpyssla en björk i papper

Hur gör du för att pyssla en pappersbjörk som har riktiga björklöv?

bildinstruktioner pyssel pappersbjörk med riktiga björklöv höstpyssel
Bild: Elena Abrosimova via iStockphoto.com
  1. Plocka med dig björklöv hem från naturen. Genom att pressa löven kan du öka deras hållbarhet som pysselmaterial, men du kan förstås hoppa över detta steg och börja skapa med löven direkt.
  2. Rita ett diagonalt streck på ett vanligt vitt A4-papper. Använd en linjal för att få ett rakt streck. Dra strecket från mitten av pappret på bredden – men inte hela vägen ner till hörnet.
  3. Klipp fransar ur pappret fram till strecket du ritat. Detta innebär att du får fransar i olika längder.
  4. Rulla ihop pappret till en ihålig pappersrulle, tänk dig som en hushållsrulle, och limma fast änden i pappret.
  5. Veckla ut fransarna så att du får ett tredimensionellt, stående träd med grenar. Du kan skulptera grenarna genom att vika, knyckla ihop och räta ut dem igen.
  6. Rita eller måla svarta björkdetaljer på den trädstam du nu fått tack vare pappersrullen. Tusch, krita eller annan färg fungerar jättebra. Du väljer!
  7. Limma björklöven på fransarna, eller med andra ord på grenarna. Så! Nu har du skapat en pappersbjörk som pryds av höstfina löv.
  8. Fäst trädet på en platta eller prova om det kan stå för sig själv.
björk i papper lövpyssel med björklöv
Bild: Elena Abrosimova via iStockphoto.com

Det här var alltså ett tips på ett kombinerat löv- och papperspyssel för att skapa en höstlig björk i papper. Inspirerande enkelt, väl?