LevaSkapa

Så skapar du höstmotiv genom att smula löv

Plocka med dig löv och kvistar från höstnaturen. Så får du fina pysselmaterial du kan använda till att bland annat skapa höstmotiv. Se här för inspiration!

höstpyssel smula löv höstmotiv
Bild: Bohdan Bevz via iStockphoto.com

Om man tänker lite utanför boxen rymmer naturen de allra flesta pysselmaterial. Ja, även sådant som kan användas i stället för glitter och paljetter. Blommor och blad kan klippas eller smulas sönder till dekorativa inslag på exempelvis tavlor. Nedanför följer ett förslag på hur du kan smula sönder pressade löv till ett vackert höstmotiv, där lövkonfettin passande nog används till ett lövverk.

Instruktioner för att smula löv till höstmotiv

Hur kan du skapa ett höstmotiv av löv och kvistar?

pyssel torkade löv istället för glitter och paljetter
Bild: Bohdan Bevz via iStockphoto.com
  1. Plocka löv och kvistar med dig hem från ditt nästa skogs- eller parkbesök.
  2. Pressa löven för ökad hållbarhet och för att kunna smula sönder dem. Att pressa löv är enkelt, du kan lägga dem mellan tidningspapper och böcker om du inte har en växtpress hemma.
  3. Stryk lim på ett valfritt papper och placera en kvist på pappret.
  4. Smula sönder de nu torkade löven över limmet. Arrangera dem gärna till ett lövverk på ett höstträd och till en gräsmatta under trädet, som du kan se att man gjort på bilderna här i artikeln. Tänk dig att du målar med limmet och löven – just precis som du målar med färger!
  5. Låt höstmotivet torka. Prova att limma det på ett tjockare papper för att få en ännu tåligare tavla.
höstpyssel tavla med smulade höstlöv
Bild: Bohdan Bevz via iStockphoto.com

Med lite fantasi och finurlighet går det att skapa hösttavlor med få medel. Hoppas att detta pysseltips kan inspirera dig i ditt skapande med naturmaterial!