LevaSkapa

Så enkelt kan du återbruka vinkorkar till fladdermöss

Korkar är ypperliga pysselmaterial så det är inte alls en dum idé att lägga undan dem i en låda med återbruksmaterial. Vem vet när du behöver dem? Här ska du få ett tips på hur du kan återbruka vinkorkar till fladdermöss inför halloween. Häng med!

återbruk fladdermus av vinkork halloweenpyssel
Bild: Larisa Ilina via iStockphoto.com

Det är tacksamt att pyssla med vinkorkar. Formen på dem gör att de passar bra som figurer. Du kan göra såväl människo- som djurliknande gubbar med korkarna som grund. Du kan bland annat skapa en fladdermus genom att klippa och klistra en stund.

Instruktioner för att återbruka en vinkork till en fladdermus

fladdermuspyssel med vinkorkar
Bild: Larisa Ilina via iStockphoto.com

Hur kan du pyssla en fladdermus med en vinkork som grund? Nedanför följer instruktioner i fem steg:

halloween pyssel fladdermus vinkork
Bild: Larisa Ilina via iStockphoto.com
  1. Klipp delar till fladdermusen ur tjockt svart papper. Klipp ett par vingar respektive ett par öron. Se på bilderna för inspiration.
  2. Limma vingarna mitt på vinkorken. Tänk på att de bör fästas åt samma håll så att fladdermusen får en baksida. För allra bäst fäste kan du använda limpistol. Du kan även göra jack med hjälp av en kniv i korken och sticka in vingarna i detta.
  3. Limma öronen längst upp på den tjockare delen av korken. Denna del blir nu fladdermushuvudet. Samma här, limma på baksidan och få hjälp av tipsen i föregående punkt.
  4. Sätt ett par pysselögon på huvudets del, det vill säga på fladdermusens ansikte. En del pysselögon är självhäftande men det kan ändå vara bra att använda extra lim för att få ögonen att fästa på korkmaterialet. Du kan också måla dit ögonen med hjälp av en svart märkpenna såsom en svart akrylpenna.
  5. Gör ett hål i fladdermusens undersida, klipp en bit snöre, forma snöret till en ögla och limma fast de båda ändarna i hålet. Det här momentet är bara nödvändigt om du vill kunna hänga fladdermusen. Skippa steget ifall du vill ha en stående korkfladdermus.
halloweenpyssel fladdermöss vinkorkar återbruk
Bild: Larisa Ilina via iStockphoto.com

Om du gillar återbrukspyssel av det här slaget kan du även ta en titt på tipset för att göra halloweenlyktor av glasburkar. Lycka till med skapandet!