LevaSkapa

Så gör du för att frysa tulpaner i vatten

Minusgrader utomhus? Ge tulpanerna en ny chans genom att frysa dem i vatten över natten. På så sätt kan du skapa hänförande vackra isskulpturer att dekorera trädgården eller gravplatsen med.

frysa tulpaner i vatten isskulptur
Bild: molka via iStockphoto.com

Att frysa tulpaner i vatten när det är minusgrader ute är ett dekorativt pyssel som ger dig vackra isskulpturer att placera utomhus, må det vara i trädgården eller på gravplatsen. Det är också ett enkelt pyssel som du inte nödvändigtvis måste begränsa till tulpaner. Även andra blommor och växter kan nämligen frysas. I detta naturpyssel använder du med fördel vissnande växter, som alltså får en ny chans tack vare att de inkapslas i det frysta vattnet. När isen väl smälter kan du inte använda växterna igen, så du kan bara ha skulpturerna ett kort, kort tag.

Instruktioner för att frysa tulpaner i vatten

Hur fryser du tulpaner – eller andra blommor – i vatten? Nedanför följer instruktioner i 5 steg:

  1. Fyll ett kärl som tål kyla med vatten. Det kan vara en spann eller kakform. Du kan ställa olika kärl i varandra för att få till ljuslyktor i is. Experimentera helt enkelt med olika kärl.
  2. Klipp till och lägg tulpanerna i kärlet med vatten.
  3. Ställ ut kärlet i minusgrader över natten, alternativt tills vattnet frusit.
  4. Plocka din isskulptur ur kärlet och placera den på en plats utomhus. Tänk på att skulpturen bara varar så länge det förblir kallt ute.
  5. Upprepa momentet så att du får flera isskulpturer och om utrymme finns kan du ha ljus i skulpturerna. Det kommer bli fint! Vi lovar.
ljuslykta med fryst tulpan i is
Bild: molka via iStockphoto.com

Det här var ett pysseltips för att frysa tulpaner i vatten. Prova med olika blommor och växter för att skapa vackra isskulpturer för utomhusbruk!